Handboog Wilhelmina

Handboogvereniging Wilhelmina is opgericht op 9 augustus 1894 en is daarmee een van de oudste verenigingen in Horn. Wij hebben onze schietbanen in “De Postkoets” in Horn waar wij schieten op 18 of 25 meter. De trainingen zijn op woensdagavond en de zondagochtend.

In de Postkoets hebben wij 4 schietbanen waar camera’s op de banen zijn gericht. Iedere baan heeft een eigen camera die wordt uitgezonden op een van de 4 TV’s. Hierdoor kan iedereen goed zien wat er wordt geschoten tijdens de training of wedstrijd.

Naast schietbanen binnen hebben wij ook een buitenbaan in Horn waar geschoten kan worden tot 90 meter.

Limburgse handboogbond

Wilhelmina is aangesloten bij Limburgse handboogbond “Gezellig Samenzijn” waar wordt geschoten met het 1-pijl systeem. Het hele jaar door schieten wij op toernooien in onze regio. Daarnaast hebben in de winterperiode een eigen onderlinge competitie voor de jeugd en schutters.

Handboog is een sport voor jong en oud, voor dames en voor heren. Handboogschieten is een teamsport en individuele sport. Als team schiet je met een zestal op toernooien waar je ook persoonlijke prijzen kunt winnen. Als individueel probeer je steeds je eigen grenzen te verleggen om een zo hoog mogelijke score neer te zetten.

Binnen onze vereniging staat niet alleen de prestatie maar zeker zo belangrijk de gezelligheid voorop. Degene die kennis wil maken met deze sport begint uiteraard niet op 18 of 25 meter maar op 10 meter. Al snel leer je onder deskundige begeleiding de kneepjes van het boogschieten stap voor stap.

Handboog Wilhelmina Horn